Over

Geschiedenis

De European Federation of Sea Anglers is opgericht in 1961 door een groep internationale sportvissers dat deelnam aan een fishing festival dat werd vervist in Looe in Engeland. Deze vissers hadden al een aantal jaren samengevist en 6 landen waren in deze groep vertegenwoordigd bij de oprichting:: België, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Nederland en Schotland.


Thans heeft de EFSA naast secties in de eerder genoemde landen ook secties in Duitsland, Gibraltar,Griekenland, Ierland, Italië, Malta, Noorwegen, Portugal, Rusland, Schotland, Wales, IJsland, Zweden, Zwitserland en Zuid Afrika.


De doelstellingen van de EFSA zijn vastgelegd in de statuten en zijn nog steeds van kracht: allereerst het bevorderen van de zeehengelsport, het beheren van de lijst van European Sea Fish Records en ten slotte om te proberen een wakend oog te zijn op de commerciële zeevisserij.


In 1961 was de EFSA haar tijd ver vooruit omdat het in de statuten vastlegde dat iedereen lid kon worden, ongeacht ras, huidkleur of, een historisch statement toen, wat de EFSA nog steeds onderschrijft.


Sinds 1962 is de EFSA geliëerd aan bij de International Game Fish Association.

Activiteiten

De EFSA houdt jaarlijks de EFSA European Sea Angling Championships. Er zijn verschillende kampioenschappen voor kust- ,boot-, en big game visserij, waar je als EFSA-lid aan kunt deelnemen.. Ook wordt er jaarlijks een “Species Festival” georganiseerd met als doel één of enkele vissoorten te laten meetellen voor de wedstrijd. .Deze kampioenschappen worden sinds 1962 jaarlijks georganiseerd door één van de deelnemende landen.

Het website adres is www.efsafishing.org


EFSA Nederland

Daarnaast organiseert de Nederlands sectie van EFSA jaarlijks ook zelf een aantal kampioenschappen en evenementen. Zie voor meer informatie de pagina "EFSA Nederland".

Bij EFSA Nederland


heten we sportvissers van harte welkom om lid te worden van onze vereniging. Als lid geniet je van vele voordelen, zoals deelname aan viswedstrijden, exclusieve evenementen en een hechte gemeenschap van gepassioneerde sportvissers. Sluit je vandaag nog aan en maak deel uit van onze bloeiende visserijgemeenschap!

unsplash