In memoriam

Frans de Bruin overleden op 18 augustus 2021

We staan niet altijd stil bij het woord samen

Maar het is een groot gemis 

Als samen uit het leven is

Intens verdrietig en vol ongeloof door het plotseling overlijden van mijn lieve man, mijn alles, onze vader, schoonvader, onvergetelijke opa, geweldige broer, zwager en schoonzoon

Frans de Bruin

7 oktober 1957   18 augustus 2021

Sjanie,

Roy en Pascalle

Sem, Finn

Kim en Nicky

Daley

Nick en Rogier

Justith en Wim

René en Karen

en verdere familie

Correspondentieadres:

Dordrecht en Omstreken Uitvaartverzorging

T.a.v. familie De Bruin

Nassauweg 190

3314 JR Dordrecht

De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Margareth Buijk overleden op 18 januari 2021

.

Erik Bansberg overleden op 7 januari 2021

Joop Schik overleden op 8 maart 2020

Wilskracht, twee woorden

wil en kracht...

Aan het einde restte nog slechts de wil

weg was de kracht

rust nu maar uit

jouw leven is volbracht

Bloemenwaard 9

3945 HA Cothen

Dag lieverd, dag lieve pap, dag lieve opa

Joop Schik

2januari 1953   -   8 maart 2020

Marian

 Jup

Linda en Raymond

 Anne en Sara

Marije en Nick

 Finn

Om afscheid te nemen van Joop komen we bijeen op vrijdag 13 maart om 12.30 in aula 1 van crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 te Utrecht.

Hierna is er gelegenheid tot condoleren.

Joop Schik is niet meer.

Hij overleed na een vrij kort ziekbed aan die gevreesde ziekte. Hij is overleden op de vroege zondagmorgen op 8 maart j.l. Hij mocht slechts 67 jaar worden, een jaar nadat hij met pensioen was gegaan. Hij heeft van zijn pensioen niet kunnen profiteren waar hij zo lang voor gewerkt heeft.

In de zomer van 2019 begon hij last te krijgen en ging zijn lichaam blokkeren op vakantie in Spanje en Portugal. Hij ging daar mee naar de dokter en die konden niets vinden. Het ging daarna steeds slechter en kon niet goed eten.

Tijdens het Europees Kampioenschap boot van EFSA in Weymouth ging het helemaal niet meer, maar hij viste elke dag nog mee tot het einde .

Bij terugkomst in Nederland is gelijk de dokter ingeschakeld met de andere dag een verwijzing naar het ziekenhuis, waar na de foto’s genomen te hebben waaruit een negatieve uitslag kwam. Na drie chemokuren werd hij gecontroleerd en werd besloten om die kuren stop te zetten omdat er nog meer aangetast was in het lichaam van Joop. Hij zei tegen mij, het is einde verhaal, goed dat ik nog in Weymouth ben geweest , daar heb ik tenslotte nog leuk gevist en was ik even de pijn vergeten.

Wij herinneren Joop als een goede visvriend waar wij als sportvisser veel van hebben geleerd, want hij wist altijd wel hoe we het aan moesten pakken mede ook door de hele lange ervaring als sportvisser en wedstrijdvisser.

Joop was vroeger lid van de Zeehengel vereniging Seagull uit Amsterdam, daarna begonnen ze een eigen vereniging met wat andere leden van de Seagull onder de naam Starfish.

Doordat er in een later stadium steeds minder leden kwamen werd die vereniging ontbonden en werd Joop lid bij de Edelkarper uit Bergen op Zoom.

Joop werd ook lid in 2017 van Sodipa uit Antwerpen om meer te kunnen vissen aan de kusten van België, zoals Nieuwpoort, Oostende en Blankenberge, hiervan heeft hij niet lang kunnen profiteren.

Daardoor kwam hij met vele wedstrijdvissers in contact uit het zuiden van het land en België, hij kon daar behoorlijk zijn ei kwijt, want elke wedstrijd was een uitdaging voor Joop om het op te nemen tegen topvissers waar hij goed tegenop gewassen was.

Joop viste vanuit die basis diverse malen het Wereldkampioenschap bootvissen, zoals in Frankrijk, Portugal, Engeland en nog enkele landen.

Bij de Meerlanden Boot of Nationscup was hij een vaste verschijning en behaalde daar ook diverse successen met het Nederlands team en ook individueel.

Bij EFSA was hij ook altijd van partij om deel te nemen aan de clubwedstrijden en natuurlijk het Europees kampioenschap boot en de diverse Species festivals.

Hij was dan ook dikwijls de beste Nederlander omdat hij al zijn ziel en zaligheid legde in de gemaakte materialen en lijnen waar hij een pikeur in was.

Zijn werkplaats om die materialen te ontwikkelen was eigenlijk zijn woonkamer en slaapkamer tegelijk.

Hij was dan ook altijd trots op zijn werkplaats en als er bezoek bij hem was liet hij dit ook altijd zien hoe en waar hij altijd werkte waarbij hij tevens voorlichting gaf hoe het gemaakt moest worden zodat je thuis ook zelf aan de slag kon.

Wij verliezen aan Joop een goede vriend en zullen hem heel erg gaan missen tijdens het vissen en de diverse buitenlandse trips van EFSA.

Voor Marian, zijn dochters Marije , Linda en hun echtgenoten en 3 kleinkinderen zal dit een groot gemis zijn en zullen Joop heel erg gaan missen.

Ook boot vissend Nederland en België zal Joop missen op de wedstrijden.

Wij wensen zijn vrouw Marian, dochter Linda en Raymond , Dochter Marije en Nick en de kleinkinderen Anne, Sara en Finn heel veel sterkte toe de komende weken, maanden en jaren. Hij ruste in vrede.

Wil Franken