Activiteiten EFSA Nederland

De activiteiten van de Nederlandse sectie van EFSA bestaan uit 5 onderdelen:

1: Nederlands Kampioenschap Bootvissen Binnenlandse Wateren

Deze competitie wordt vervist in 8 wedstrijden (mits de weersomstandigheden het vissen toelaten) op zondagen met kleine charterboten op de Noordzee, waarbij Neeltje Jans in Zeeland Sde laatste jaren onze thuishaven is.

Bij de bootwedstrijden worden de boten vanzelfsprekend nooit volgeladen met vissers, zodat voor iedereen ruim voldoende visruimte beschikbaar is.  Aan deze wedstrijden wordt deelgenomen door ervaren bootvissers. Voor enthousiaste beginnelingen valt er veel af te kijken en te leren, zij worden zeker met raad en daad bijgestaan door de meer ervaren wedstrijdvissers. Op basis van de resultaten van de wedstrijden van dit Kampioenschap wordt aan het eind van een jaar de Kampioen Nederlandse Wateren bepaald. Bij elke wedstrijd zijn er ereprijzen te winnen. 

2: EFSA Bootcup

Jaarlijks organiseert EFSA Nederland de grootste open bootviswedstrijd op zee. Dus je hoeft geen EFSA-lid te zijn om deel te nemen. Een prima gelegenheid om eens te “ proeven” van het wedstrijdvissen op zee vanaf de grote boot. EFSA staat voor professionele  organisatie en mooie ere- en waardeprijzen en bovenal is het ieder jaar weer een zeevisfeestje..   

3: Nederlands Kampioenschap Buitenlandse Wateren

Eén keer in de 2 jaar organiseert EFSA Nederland een NK buitenlandse wateren. De bestemming ervan kan worden voorgesteld door de leden voorafgaand aan de Algemene Leden Vergadering die jaarlijks in het voorjaar wordt gehouden. In het jaar waarin EFSA Nederland zelf geen kampioenschap organiseert, wordt het NK buitenlandse wateren ingebouwd in de Europese EFSA Bootviskampioenschappen, dat door één van de deelnemende landen wordt georganiseerd.

4: Nederlands Kampioenschap Big Game

In samenwerking met The Fishing Dutchmen wordt in 2022 door EFSA NL het EFSA/Penn Challenge European Championships georganiseerd. Deze wedstrijd over 5 visdagen heeft als bestemming Sao Vincente, één van de eilanden van Cabo Verde. Voor 2022 staan er 17 teams ingeschreven. De teams betwisten onderling welk team de winnaar wordt. De dag met het slechtste resultaat per team mag worden geschrapt. 

5: Evenementen

Bij voldoende belangstelling organiseren we ankervis-, wrakken-, haaien-, en/of tongentochten met een kleine of grote boot. Deze vistrips hebben dan geen formeel wedstrijdelement.