Nederlandse Commissie Record Zeevissen

De meester zelf..

In Internationaal verband is de EFSA door de Internationale Game Fish Association aangewezen als houder van de Europese recordlijst voor zeevissen. In eigen land stond de EFSA-sectie Nederland aan de wieg van de in 1971 ingestelde Nederlandse Commissie Record Zeevissen (NCRZ). De NCRZ is inmiddels geaccepteerd als het officiële orgaan voor het beoordelen en administreren van record zeevissen Daarbij worden drie recordklassen onderscheiden:

   * Nederlandse kust en zeewater

   * Europese zeewateren buiten Nederland

   * Wereldzee buiten Europa

Daarnaast kent EFSA-Nederland jaarlijks een groot aantal speciaal vervaardigde specimen-speldjes toe aan de vangers van in verhouding tot de staande records zware vissen de zo genoemde “specimen” en een certificaat met de gegevens over de gevangen specimen. Eens in de twee jaar brengt de NCRZ een fraai verzorgd recordboekje uit, in de tussentijd worden recordverbeteringen gepubliceerd in het enige “zoute“ hengelsportmagazine “Zeehengelsport”.

Voor informatie over de NCRZ en het claimen van specimen en recordvissen: Klik hier om het claim-formulier te downloaden en hier om het certificaat te zien.

NCRZ

Peter Ouwendijk

Rotonde 15

2931 WC Krimpen aan de Lek

Tel: 06-15080006

Email: peterouwendijk@hotmail.nl