Activiteiten EFSA Nederland

De activiteiten van de Nederlandse sectie van EFSA bestaan uit 5 onderdelen:

1: Nederlands Kampioenschap Bootvissen Binnenlandse Wateren

Deze competitie wordt vervist in 8 wedstrijden (mits de weersomstandigheden het vissen toelaten) op zondagen met grote boten op de Noordzee, waarbij Scheveningen de laatste jaren onze thuishaven is.

Bij de bootwedstrijden worden de boten vanzelfsprekend nooit volgeladen met vissers, zodat voor iedereen ruim voldoende visruimte beschikbaar is. Bovendien wordt volgens een schema van plaats gewisseld, zodat iedere deelnemer gelijke kansen heeft op een goede visplaats. Daar komt bij dat aan deze wedstrijden wordt deelgenomen door ervaren bootvissers.  Voor enthousiaste beginnelingen valt veel af te kijken en te leren, zij worden zeker met raad en daad bijgestaan door de meer ervaren wedstrijdvissers. Op basis van de resultaten van de wedstrijden van dit Kampioenschap wordt aan het eind van een jaar de Kampioen Nederlandse Wateren bepaald. Bij elke wedstrijd zijn er ereprijzen te winnen. 

 

2: EFSA Bootcup

Jaarlijks organiseert EFSA Nederland de grootste open bootviswedstrijd op zee vanuit Scheveningen. Dus je hoeft geen EFSA-lid te zijn om deel te nemen. Een prima gelegenheid om eens te “ proeven” van het wedstrijdvissen op zee vanaf de grote boot. EFSA staat voor professionele  organisatie en mooie ere- en waardeprijzen en bovenal is het ieder jaar weer een zeevisfeestje..   

3: Nederlands Kampioenschap Buitenlandse Wateren

Eén keer in de 2 jaar organiseert EFSA Nederland een NK buitenlandse wateren. De bestemming ervan kan worden voorgesteld door de leden voorafgaand aan de Algemene Leden Vergadering die jaarlijks in het voorjaar wordt gehouden. In het jaar waarin EFSA Nederland zelf geen kampioenschap organiseert, wordt het NK buitenlandse wateren ingebouwd in de Europese EFSA Bootviskampioenschappen, dat door één van de deelenemende landen wordt georganiseerd.

4: Nederlands Kampioenschap Big Game

In samenwerking met The Fishing Dutchmen wordt deze wedstrijd in 2015 voor het eerst georganiseerd. Deze wedstrijd over 5 visdagen heeft als bestemming Sao Vincente, één van de eilanden van Cabo Verde. Voor 2015 staan er 13 teams ingeschreven. De teams betwisten onderling welk team de winnaar wordt. De dag met het slechtste resultaat per team mag worden geschrapt. Dit kampioenschap is een kwalificatietoernooi en het winnende team wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het prestigieus Offshore World Championship 2016 van de IGFA in Quepos, Costa Rica. Bij succes zal dit Big Game kampioenschap jaarlijks worden herhaald.

5: Evenementen

Bij voldoende belangstelling organiseren we ankervis-, wrakken- en/of tongentochten met een kleine of grote boot. Deze vistrips hebben dan geen formeel wedstrijdelement.