EC Species 2020

EFSA EC Species (Bream) Weymouth 18/19 September 2020

Namens het organisatiecomité en de leden van EFSA Engeland wil ik graag iedereen van de EFSA-familie van harte welkom heten. Om deze historische haven te bezoeken of opnieuw te bezoeken.

EFSA Engeland heeft al vele evenementen uit Weymouth georganiseerd. Vier Europese boot- en lijnkampioenschappen en talloze Engelse boten kampioenschappen. Deze locatie staat bekend om zijn uitzonderlijke brasemvisserij en brasem vangsten.

Deze tijd van het jaar is een zeer goedetijd voor het vissen op Brasem, de boten zijn goed uitgerust om te vissen op Brasem, zowel voor anker als op de drift te vissen EFSA Engeland is zeer verheugd over de Europese soorten ( Species ) Kampioenschap en het wordt een interessant weekend weet ik zeker. We hebben er vertrouwen in dat dit een groot succes zal worden en nogmaals, namens ons allemaal in EFSA Engeland.

We nodigen je uit om met ons mee te doen en te strijden voor wat echt een prachtige vis is. Breng alsjeblieft je familie mee en ook zij kunnen genieten van al dat Weymouth en de omgeving biedt, ze zullen goed worden verzorgd weet ik zeker. Veel van jullie kennen Weymouth en zijn vele restaurants en pubs.

Het Hotel wat als hoofdkwartier fungeert is het The Crown (onderdeel van de Kings Hotelgroep) dat zich bevindt dichtbij de stadsbrug. We zullen ook andere hotels in het Kings Hotel groep gebruiken voor accommodatie, onze presentatie en galabuffet. (zie details op onze ‘Algemene informatie’ pagina).

Al onze locaties liggen op loopafstand van elkaar en de Town Quayside. Ik wil je verzekeren dat wij als EFSA Engeland willen dat jullie er allemaal een paar dagen bij ons verblijven en we zullen er alles aan doen om uw bezoek onvergetelijk te maken. Ik kijk er naar uit jullie allemaal te verwelkomen in Weymouth en wens je een aangenaam verblijf.

Neil Bryant, voorzitter EFSA Engeland

 

 

Hartelijk welkom door Andy Selby, Bootmanager in Weymouth.

Als Boat Festival Officer voor EFSA Engeland, verwelkom ik je graag bij de vijfde editie van het European Species Championship door EFSA England. Ons eerste kampioenschap was het zeer succesvolle Cod Championship van Dover waar veel vis werd gevangen en iedereen het naar zijn zin had. De andere drie waren op Conger, één in Plymouth en de laatste twee in Weymouth. We hopen om opnieuw een succesvol kampioenschap neer te zetten voor uw plezier vanuit Weymouth.

Weymouth staat bekend om Brasemvisserij met de keuze uit diepwaterriffen en banken. Met de professionele expertise van enkele van de beste schippers van het land. Ik weet zeker dat velen van jullie je persoonlijke beste Brasem zullen vangen en je eigen record zullen verbeteren. Deze tijd van het jaar kan Brasem boven 5 pond gevangen worden.

Accommodatie is beschikbaar bij een aantal hotels binnen de ‘Kings’ Hotelgroep, namelijk The Crown, Fairhaven, Central en Rex. Een centraal contact nummer zal beschikbaar zijn om toegang te krijgen tot uw accommodatie-informatie. In eerste instantie kan u het beste contact opnemen met het centrale contactnummer van de accommodaties. Al deze hotels liggen in het centrum van Weymouth en op loopafstand afstand van vertrekpunten en andere locaties die worden gebruikt.

Het hotel waar het hoofdkwartier gevestigd is, is het The Crown Hotel gelegen nabij de stadsbrug. Registratie en de welkomstceremonie vindt plaats in het Weymouth Angling Society Clubhouse, gelegen aan de haven, achter de parkeergarage van het winkelcetrum. ( Zie bijgevoegde overzichts plattegrond.) De prijsuitreiking en het galabuffet vinden plaats in de Nieuwe Vic Bar en Restaurant, Esplanada 41-43 nabij het strand.

De kampioenschappen worden uitgevoerd op basis van vangstpunten. Het aas om mee te vissen word geleverd door de wedstrijd organisatie we De boten kunnen ook stoppen voor vers aas bij te vangen en dat zal gedeeld worden tussen de vissers op de boot.

Alleen geleverd aas of aas wat bij gevangen word mag tijdens het kampioenschap kan worden gebruikt om mee te vissen. Vanwege grote havenwerken kan de inscheping en de aanlegplaats zijn ‘A’-ligplaats (bij het Pavilion Theatre) of van ‘Boat Moorings’ ( dit is waar de boten hun vaste ligplaats hebben, bij de pub, Sailers return. (zie kaart achter in brochure). Dit wordt een zeer populair evenement en het aantal bootplaatsen is beperkt vroeg om teleurstelling te voorkomen. Ik kijk er naar uit om jou en je families te ontmoeten. Wij zullen er ook voor zorgen dat weer een onvergetelijk kampioenschap word.

Andy Selby, Boat Festival Officer, EFSA Engeland

 

Programma:

DONDERDAG 17 september 2020

Registratie 1800 - 1930 uur Clubhuis van de Weymouth Angling Society Welkom 1930 - 2000 uur (gevolgd door Q & A) Clubhuis van de Weymouth Angling Society ( EFSA uniformen moeten worden gedragen)

VRIJDAG 18 september 2020

Visserij dag één. 07.30 uur boten vertrekken vanaf ligplaatsen of ‘A’ ligplaats. Vistijd 6 uur vanaf lijnen laten zakken. De boten moeten voor 17.00 uur terug zijn in de haven. Resultaten van dag één worden weergegeven in The Crown Hotel 20.00 uur ZATERDAG 19 september 2020 Visdag twee. 07.30 uur boten vertrekken vanaf ligplaatsen of ‘A’ ligplaats. Vistijd 6 uur vanaf lijnen laten zakken. De boten moeten voor 17.00 uur terug zijn in de haven. Presentatie en galabuffet 1930 uur - The New Vic Bar en Restaurant (er moet EFSA kleding worden gedragen) (Niet-vissende gasten kunnen kaartjes verkrijgen voor de presentatie en het galabuffet tegen betaling van £ 20. Kinderen jonger dan 16 gratis.

 

Algemene informatie

Weymouth is een eersteklas bestemming voor vissers en voor gezinsvakanties en daar zijn veel dingen om je tijd mee bezig te houden. accommodatie Met de late toekenning van dit evenement aan EFSA Engeland accommodatie in Weymouth is in deze tijd van het jaar beperkt wanneer u slechts één hotellocatie probeert te boeken. De ‘The Kings Group’ van hotels (waaronder The Crown, Fairhaven, Rex en Central hotels) kunnen voldoende accommodatie bieden tussen ze voor onze behoeften. Ze bevinden zich allemaal op loopafstand van elkaar en van de locaties we zullen gebruiken. Reserveringen voor iedereen kunnen via één boeking worden gemaakt contact opnemen en u zou uw vereisten (en EFSA) eerst moeten e-mailen bijvoorbeeld naar; fairhaven@kingshotels.co.uk of telefoon +44 (0) 1305 760200 Alternatieve accommodatie - www.booking.com www.airbnb.co.uk/weymouthaccommodation www.visit-dorset.com Uw kunt ook eventueel gebruik maken van de vele B&B en appartementen/huizen die in Weymouth beschikbaar zijn.

Nuttige adressen:

Registratie en welkomstreceptie Weymouth Angling Society Clubhuis, Commercial Road, Weymouth, DT4 8NF

Prijsuitreiking en galabuffet The New Vic Bar and Restaurant, 41 - 43 The Esplanade, Weymouth, DT4 8DH HQ Hotel, The Crown Hotel, 52 St. Thomas Street, Weymouth, DT4 8EQ

 

Visgerei en advies over vissen

Om het beste uit Brasemvissen in Weymouth te halen, zijn de beste methoden, omdat er slechts met 2 haken gevist mag worden, zoals gebruikelijk bij EFSA kan je de volgende onderlijnen toepassen: onderlijn met 2 haken boven het lood en onderlijn met hoekafhouder of Zipslyder en daar 2 haken achter het lood/hoekafhouder.

Bootboekingen voor eventuele oefendagen kunt u het beste contact opnemen met: Weymouth Angling Centre Phone +44 (0) 1305 777771 of e-mail wac@weymouthangling.com