EFSA NK Big Game 2017 Kaapverden

Terug naar Mindelo!

In April 2015 trok de PENN Challenge haar kamp op in de Mindelo Sportfishing Club in Sao Vicente. Sao vicente is één van de meest westelijk gelegen Kaapverdische eilanden. De thuishaven voor  de  meest professionele big game vloot aan deze kant van de Atlantische Oceaan. Wij zijn er trots op dat in 2017 de PENN Challenge terug gaat naar Mindelo.!

Vissoorten

Blauwe marlijn, blauwe marlijn en blauwe marlijn. Af en toe een witte marlijn en soms een speervis. Wahoo is er altijd. En, als ze er zijn, grote geelvin – of grootoogtonijn.

April, Mei en Juni zijn bij uitstek de beste maanden om meerdere marlijnen per dag te vangen. In 2015 vingen de deelnemers aan de PENN Challenge 68 marlijnen waarvan de zwaarste meer dan 900 pond woog.

The tournament setup

We vissen 5 dagen. Teams rouleren dagelijks per boot. In het toernooi is plaats voor 15 – 20 boten. Onder   deze   boten   zijn   de   absolute   topboten   zoals,   La    Onda

Andromeda (Olaf Grimkowski), La Onda Mila (Marty Bates), Amelia ll (Zak Conde), Cal Rei II (Randy Das), Victoria, (Marco Canu), naast Berno Niebuhr’s Happy Hooker, Eric Leblond’s Sirategui, Stuart Simpson’s Nha Cretcheu  en Steve George’s Sea Quest.

Door dagelijks te rouleren hebben alle teams een gelijke kans op winst. Alle teams vissen minimaal 2-3 dagen aan boord van één van de absolute topboten.

IGFA en Offshore World Championship (OWC)

De PENN Challenge is een officiële IGFA Fishing Club. We vissen zoveel als mogelijk onder IGFA rules. The PENN Challenge is een kwalificatietoernooi voor de Offshore World Championship (OWC). Het winnende team wordt uitgenodigd deel te nemen aan de Offshore World Championship 2018.

 

EFSA Netherlands; Open Nederlands Kampioenschap Big Game Vissen 2017

Onderdeel van de PENN Challenge is het EFSA Open Nederlands Kampioenschap Big Game Vissen 2017 voor teams. Dit kampioenschap is open voor alleen leden van de EFSA.

 

Vlucht en verblijf

Deelnemers dienen zelf vluchten en hotels te boeken.Het Don Paco Hotel, direct gelegen aan de haven en La Rochas Residence, net buiten Mindelo, bieden deelnemers aan de PENN Challenge gereduceerde prijzen voor hun kamers/appartementen. Meer informatie op verzoek te verkrijgen.

is een liefdadigheidstoernooi. Open voor iedereen en zonder inschrijvingsfee. Wel vragen wij onze deelnemers bij te dragen aan de charity doelen in financiële of materiële zin. Chrity doel in Mindelo zijn de opvanghuizen voor kinderen van ICCA Mindelo. ICCA vangt mishandelde en misbruikte kinderen op. In 2015 hebben de deelnemers, sponsors en crews voor meer dan € 5.000 aan geld en goederen gedoneerd aan ICCA Mindelo.

 

Kosten

 

Toernooikosten:

Team 2 personen

€ 6.000

kosten p.p.

€ 3.000

Team 3 personen

€ 6.200

kosten p.p.

€ 2.067

Team 4 personen

€ 6.400

kosten p.p.

€ 1.600

 

Inbegrepen zijn, Toernooishirts, Kickoff diner party, Closing diner, Daily drinks at the Mindelo Sportfishing Club, bijdrage charity, et cetera. Niet inbegrepen zijn de kosten van vlucht, verblijf, transfers en eten/drinken buiten het toernooi.

The toernooikosten kunnen nog maximaal € 200 per team afwijken. Dat hangt af van het aantal inschrijvingen. Alle baten, na aftrek van de totale toernooikosten. gaan direct naar het goede doel in Mindelo.

 

Deelnemen

Informatie over en inschrijving voor PENN Challenge 2017. Stuur een email naar; aierland@xs4all.nl Meer informatie op onze Facebook page THE PENN CHALLENGE of op www.pennchallenge.nl

 

Inschrijving en aanbetaling

De inschrijving is compleet als een aanbetaling van € 1.000 per persoon is overgemaakt naar ING Bank, IBAN: NL35 INGB 0678 6016 90, t.a.v., Stichting The Fishing Dutchmen, Vlaardingen, vermeld bij betaling  “PENN Challenge 2017, uw naam en naam van uw team”.

Inschrijving is bindend. Aanbetalingen wordt niet teruggestort, tenzij u een vervangend team aandraagt dat deelneemt in het toernooi. Vluchten, transfers en zijn niet inbegrepen. Deelnemers reizen en verblijven voor eigen risico in Mindelo.