In memoriam

Erik Bansberg overleden op 7 januari 2021

Joop Schik overleden op 8 maart 2020

Wilskracht, twee woorden

wil en kracht...

Aan het einde restte nog slechts de wil

weg was de kracht

rust nu maar uit

jouw leven is volbracht

 

Bloemenwaard 9

3945 HA Cothen

 

 

 

Dag lieverd, dag lieve pap, dag lieve opa

 

Joop Schik

 

2januari 1953   -   8 maart 2020

 

Marian

 Jup

 

Linda en Raymond

 Anne en Sara

 

Marije en Nick

 Finn

 

 

Om afscheid te nemen van Joop komen we bijeen op vrijdag 13 maart om 12.30 in aula 1 van crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 te Utrecht.

Hierna is er gelegenheid tot condoleren.

 

 

 

Joop Schik is niet meer.

Hij overleed na een vrij kort ziekbed aan die gevreesde ziekte. Hij is overleden op de vroege zondagmorgen op 8 maart j.l. Hij mocht slechts 67 jaar worden, een jaar nadat hij met pensioen was gegaan. Hij heeft van zijn pensioen niet kunnen profiteren waar hij zo lang voor gewerkt heeft.

In de zomer van 2019 begon hij last te krijgen en ging zijn lichaam blokkeren op vakantie in Spanje en Portugal. Hij ging daar mee naar de dokter en die konden niets vinden. Het ging daarna steeds slechter en kon niet goed eten.

Tijdens het Europees Kampioenschap boot van EFSA in Weymouth ging het helemaal niet meer, maar hij viste elke dag nog mee tot het einde .

Bij terugkomst in Nederland is gelijk de dokter ingeschakeld met de andere dag een verwijzing naar het ziekenhuis, waar na de foto’s genomen te hebben waaruit een negatieve uitslag kwam. Na drie chemokuren werd hij gecontroleerd en werd besloten om die kuren stop te zetten omdat er nog meer aangetast was in het lichaam van Joop. Hij zei tegen mij, het is einde verhaal, goed dat ik nog in Weymouth ben geweest , daar heb ik tenslotte nog leuk gevist en was ik even de pijn vergeten.

Wij herinneren Joop als een goede visvriend waar wij als sportvisser veel van hebben geleerd, want hij wist altijd wel hoe we het aan moesten pakken mede ook door de hele lange ervaring als sportvisser en wedstrijdvisser.

Joop was vroeger lid van de Zeehengel vereniging Seagull uit Amsterdam, daarna begonnen ze een eigen vereniging met wat andere leden van de Seagull onder de naam Starfish.

Doordat er in een later stadium steeds minder leden kwamen werd die vereniging ontbonden en werd Joop lid bij de Edelkarper uit Bergen op Zoom.

Joop werd ook lid in 2017 van Sodipa uit Antwerpen om meer te kunnen vissen aan de kusten van België, zoals Nieuwpoort, Oostende en Blankenberge, hiervan heeft hij niet lang kunnen profiteren.

Daardoor kwam hij met vele wedstrijdvissers in contact uit het zuiden van het land en België, hij kon daar behoorlijk zijn ei kwijt, want elke wedstrijd was een uitdaging voor Joop om het op te nemen tegen topvissers waar hij goed tegenop gewassen was.

Joop viste vanuit die basis diverse malen het Wereldkampioenschap bootvissen, zoals in Frankrijk, Portugal, Engeland en nog enkele landen.

Bij de Meerlanden Boot of Nationscup was hij een vaste verschijning en behaalde daar ook diverse successen met het Nederlands team en ook individueel.

Bij EFSA was hij ook altijd van partij om deel te nemen aan de clubwedstrijden en natuurlijk het Europees kampioenschap boot en de diverse Species festivals.

Hij was dan ook dikwijls de beste Nederlander omdat hij al zijn ziel en zaligheid legde in de gemaakte materialen en lijnen waar hij een pikeur in was.

Zijn werkplaats om die materialen te ontwikkelen was eigenlijk zijn woonkamer en slaapkamer tegelijk.

Hij was dan ook altijd trots op zijn werkplaats en als er bezoek bij hem was liet hij dit ook altijd zien hoe en waar hij altijd werkte waarbij hij tevens voorlichting gaf hoe het gemaakt moest worden zodat je thuis ook zelf aan de slag kon.

 

Wij verliezen aan Joop een goede vriend en zullen hem heel erg gaan missen tijdens het vissen en de diverse buitenlandse trips van EFSA.

Voor Marian, zijn dochters Marije , Linda en hun echtgenoten en 3 kleinkinderen zal dit een groot gemis zijn en zullen Joop heel erg gaan missen.

Ook boot vissend Nederland en België zal Joop missen op de wedstrijden.

Wij wensen zijn vrouw Marian, dochter Linda en Raymond , Dochter Marije en Nick en de kleinkinderen Anne, Sara en Finn heel veel sterkte toe de komende weken, maanden en jaren. Hij ruste in vrede.

 

Wil Franken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wim Veenman

Dit weekend (9 februari 2020)ontvingen wij het bericht dat Lifemember Wim Veenman vorig jaar op 28 april is overleden.

Wij herinneren Wim als een gepassioneerde en sportieve wedstrijdvisser. Wim viste jaren lang zowel onze clubwedstrijden als ook EFSA wedstrijden in het buitenland.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, verdere familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Jos Veelenturf

12 maart 2018:

Tekst rouwadvertentie

Het water klotst tegen de laarzen van de visser op de pier verlangen, onrust en de wind brachten hem naar hier. Turend naar zijn hengel op zijn favoriete stekkie al in gedachten bij de pan met daarin een lekkerbekkie.

 

 

Wij nemen afscheid van mijn lieve man, onze lieve (schoon) vader en opa

Jozefus Petrus Maria Veelenturf Jos echtgenoot van Lida Veelenturf-Streng

 

* Leidschendam, † Wassenaar, 9 mei 1943 6          † 6 maart 2018

Lida

Renate en Bennie

Luca

 

Chantal en Richard

Stella

 

Correspondentieadres: Omen Uitvaartzorg t.a.v. familie Veelenturf Oostdorperweg 151 2242 NJ Wassenaar

 

De afscheidsdienst heeft op maandag 12 maart plaatsgevonden.

 

 

Joop Deijs

Joop Deijs is op 96-jarige leeftijd overleden.

Joop Deijs  was een bekende visser langs de nederlandse wateren.

Joop was altijd vrolijk en in voor een praatje.

Samen met mijn vader hebben wij wedstrijden gevist in Boulogne, La Rochelle.

En als hoogtepunt het wereldkampioenschap in Joegoslavië (zo heette dat toen nog)

Hij was een pionier, in de jaren 70 viste hij al met hengels van vijf meter en molens met conische spoelen om verder te kunnen gooien.

Bij de EFSA viste hij zijn laaste wedstrijd  tijdens het scheveningenfestival in 2012. "Ik ga de tweede dag niet meer mee", zei hij tegen mij , "ik kan er niet zo goed meer tegen".  Hij was toen al 91 jaar

Onder nog een foto van Joop op zijn quad. Zoals de meeste vissers hem kennen van de wedstrijden op het strand.

Joop wij hebben veel van je geleerd.

 Je blijft altijd in onze gedachten.

 

Berend Ravestein

 

Kees Graaf

Kees Graaf in memorie                                    

 

 

Zeevislanders, daarmee begon Kees altijd zijn verslagen voor zeevisland.

Waarin hij altijd nauwkeurig het verloop van de dag beschreef.

Kees was bij de EFSA een geziene man altijd vol verhalen die hij had gehoord over de vangsten, en zei dan waar wij moesten gaan vissen die dag.

Kees was een enthousiaste visser die van gezelligheid hield en zat vol plannen voor Noorwegen en IJsland

Helaas Kees zal deze plannen niet meer kunnen verwezenlijken.

 

Kees wij zullen je missen.

Ik wil eindigen met de groet waar Kees zijn verhalen altijd mee afsloot

Vang ze iedereen en TIGHT LINES !

 

 Kees Graaf

 

Kees Graaf

Op 10 july 2017 is Kees Graaf overleden.

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie zal worden gehouden in de kleine aula van crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21 in Den Haag op zaterdag 15 juli om 10.30 uur.

Na afloop is er glegenheid om op een informele manier bij elkaar te komen in de ontvangkamer vanhet crematorium.

 

Het correspondentie adres:

Thorbeckelaan 334 m

2564 BZ Den Haag

In Memoriam Bernard Harms door Pierre BronsgeestWoensdag 9 februari bereikte ons het bericht dat Bernard Harms onze vriend, vismakker, bestuurslid van de stichting The Fishing Dutchmen en auteur van Beet op 61 jarige leeftijd na een kort ziekbed is overleden.


Bernard Harms, directeur van het bedrijf Lokoled in Alkmaar, was een duizendpoot, maar ook een bevlogen zeevisser. Hij maakte lange tijd deel uit van het Shimano zeevisteam en was met regelmaat op het strand van Egmond aan Zee te vinden, maar ook met de kleine boot op zee, vaak met tweelingbroer Harry.


Eind jaren negentig maakte Bernard zijn eerste stukjes voor Beet sportvismagazine. Bernard vormde samen met Bas Kanters en Pierre Bronsgeest de basis van stichting The Fishing Dutchmen, die in 2002 werd opgericht na een vistrip in Mauritius, waar ook Leo Beenhakker deel uitmaakte van het team dat deelnam aan de Marlin World Cup. Bernard Harms werd penningmeester, maar bleef ook vissend heel actief. De marlijn en Mauritus vormden ook het decor voor een wedstrijd met Fons van Westerloo in de gelederen. Onvergetelijk was de trip met Benny Jolink en Pattu Sprenkler van de groep Normaal naar Ierland. Zijn inzet voor de stichting en met name voor zieke kinderen en kinderen verblijvend in weeshuizen was ongekend.


Zijn recordkabeljauw, 33,92 kilo, gevangen in Noorwegen in 2003, samen met tweelingbroer Harry was een regelrechte sensatie. Afgelopen jaar was Bernard nog deelnemer aan de Penn Challenge in Mexico, waarbij ook zijn vrouw Petra aanwezig was. Ze genoten van elke minuut en er werd ook nog marlijn en zeilvis gevangen!
Bernard wij gaan je missen bij de stichting, maar ook als vriend en nog meer als vismaat.

Rust zacht,

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Pierre Bronsgeest

Namens The Fishing Dutchmen
Pep Karel
Toine van Ierland
Hein Hoogduin

Bernard is in het Verenigingsgebouw, Julianastraat 5
in Egmond aan Zee. Jullie zijn hier welkom om afscheid te nemen
op maandagavond 13 februari van 19.00 tot 20.30 uur.
Samen nemen we afscheid van Bernard op Valentijnsdag,
dinsdag 14 februari om 13.00 uur in crematorium
Waerdse Landen, Krusemanlaan 5 in Heerhugowaard.
Na afloop is er ook gelegenheid om de familie te condoleren.

Bernard Harms

2017 zou ons jaar worden, eindelijk alles op orde

We hadden zoveel plannen

veel te snel hebben wij op 9 februari 2017 afscheid van je moeten nemen, mijn maatje, onze lieve papa, schoonvader, opa vis, tweelingbroer, broer, zwager en oom

Bernard Harms Alkmaar Egmond aan Zee 16 juli 1955 

Wat zullen we je vreselijk missen!

Petra

Sijmen en Carmel

Tess, Luuk, Dean, Charlie

Michelle en Jos

Manon

Harry en Nettie

Sven en Danielle, Fem

Theo, Nel, neven en nichten

 

 

Bernard is in het Verenigingsgebouw, Julianastraat 5 in Egmond aan Zee.

Jullie zijn hier welkom om afscheid te nemen op maandagavond 13 februari van 19.00 tot 20.30 uur.

Samen nemen we afscheid van Bernard op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari om 13.00 uur in crematorium Waerdse Landen, Krusemanlaan 5 in Heerhugowaard.

Na afloop is er ook gelegenheid om de familie te condoleren.

Montgomerystraat 24, 1931 VX Egmond aan Zee

Goedemorgen lampjes

 

Wat heb ik ‘n mooi boek geschreven in mijn leven.

En wat heb ik ervan genoten.

In het bijzonder de liefdevolle tijd met Petra en de kinderen.

Spijt heb ik nergens van. Nu ik ben gegaan heeft niemand nog vragen

 

Dag lampjes