EC/NK Boat Buitenlandse Wateren 2016, Cobh Ierland

Verslag van het E.K. Te Cobh, Ierland.

Frans van Oss met zijn allereerste zelf gevangen rog !

 

Op de jaarvergadering van Efsa werd het plan: om het Nederlands Kampioenschap buitenlandse wateren in te bouwen bij het E.K. te Cobh,door de aanwezige leden van Efsa positief ontvangen.

Wil Franken zou zich daar voor inzetten om een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de situatie in de Corkbaai en buiten op zee.

Er werd een brochure in elkaar gedraaid wat een goed beeld gaf van de mogelijkheden zoals: de hotels, Appartementen en B&B ter plaatse in Cobh. Maar ook de boten, visserij en inlichtingen van de plaatselijke schippers, de reismogelijkheden per Ferry en  vliegtuig, en natuurlijk ook het programma met prijzen en wat het mogelijk gaat kosten voor de leden van EFSA Nederland.

Ook was er natuurlijk de mogelijkheid om een dag van te voren te gaan trainen, en ook daarvan werden de extra kosten van deze dag weergegeven in die brochure.

Dit programma werd op de website gezet door het bestuur van EFSA en dat was de aanleiding dat er 15 leden van EFSA Nederland zich opgaven om deel te nemen aan het E.K. Te Cobh. Volgens de reglementen van EFSA Nederland moeten er minstens 10 leden aan meedoen, maar dat aantal werd hiermee ruim gehaald.

Via de Schipper Pat Condon uit Cork en de Coach van het Ierse Team hebben we heel veel inlichtingen binnen gekregen die we goed konden gebruiken bij onze voorbereidingen om met goed materiaal en de juiste lijnen en lood af te reizen naar Cobh.De schipper Pat Condon en Coach Kit Dunne gaven een heel goed beeld van de situatie ter plaatse, zowel in de Corkbaai als op zee buiten de baai.

Ze gaven ook zeer perfect aan welke vis waar en hoe we ze moesten vangen en met welk aas daarbij het beste was.Het beeld wat zij  geschetst hadden over de situatie ter plaatse kwam perfect overeen met de werkelijkheid in de Baai en op Zee, dat bleek later na afloop van het E.K.

Op 1 Maart was het zover en kwamen de opgegeven leden van EFSA Nederland bij elkaar in Dordrecht voor een briefing over het E.K. In Cobh. Iedereen werd daar bijgepraat door Joop Schik, Ernest Ripson en Wil Franken over de visserij aldaar.  Er werden ook diverse materialen getoond en die  konden daar ook worden aangeschaft via de Hengelsportzaak Jurgers uit Bergen op Zoom.

Ernest had ook een serie hengels van Tubertini erbij waar in Cobh het beste mee gevist kon worden. Dit was voor de meeste een waardevolle avond met veel informatie over en weer.

Het E.K. Bestond uit 4 dagen general fishing, zoals ze dat noemen, en 1 dag lichte lijnen, waarbij iedere deelnemer  dezelfde klos nylon krijgt met een treksterkte van 6 kg.             Die 5 dagen dat gevist werd was op basis van Catch en release. Dus betekent dat na controle alle vis terug werd gezet, maar de deelnemer kon hem ook meenemen om voor eigen gebruik  op te eten. Ook als het een Specimen of record was, of dacht dat het een record was werd de vis meegenomen voor een off. Weging in de haven door de organisatie.

De eerste 4 dagen werd er gevist voor het klassement dat meetelt voor het Kampioenschap van Europa, die ene dag van lichte lijnen is een aparte dag met een apart klassement.

De eerste 4 dagen zijn het belangrijkste, men kan trouwens voor elke  klasse apart inschrijven. Voor elke gevangen vis worden punten toegekend en voor elke vis is dat puntenaantal verschillend. Hoe zeldzamer en moeilijk te vangen vis geeft  het hoogste aantal punten, waar er veel exemplaren van op de bodem rond zwommen werd dat puntenaantal een stukje kleiner.

 

Punten verdeling  van de vissen:

Een voorbeeld van de eerste 4 dagen wedstrijd.                                                                                                     

Leng, Conger, Zeebaars, Blonde Rog en Ruwe Haai = 10 Pnt.

Stekelrog, Kathaai en Gul= 8 Pnt.

Rode Poon, Engelse Poon, Pollak, Lipvis en Gladde Haai= 5 Pnt.

Koolvis, Schar, Grijze Poon, Steenbolk, Wijting, Koekoeklipvis, Bot, Schol en Geep= 3 Pnt.

Makreelachtigen  kregen 1 Pnt en daarvan mochten er maar 10 stuks gevangen worden om in aanmerking te komen voor de punten, zoals Koolvis en Wijting, daar mochten er maar 20 stuks van gevangen worden.

Voor vis die niet voorkwam op de lijst werden 6 punten gegeven.

Voor elke soort die gevangen was werd er 7 Punten extra toegekend, dus bij 8 soorten werden er 56 punten extra toegekend.

Van al die soorten mocht men er 10 stuks vangen om de volle punten te krijgen die er  voor stonden, kwam je boven de 10 stuks dan kreeg men voor elke vis van dat soort 1 Pnt.

Voor de lichte lijnendag is het klassement zo opgemaakt dat er alleen maar op grotere vis gevist word zoals, Rog, Hondshaai, Leng, Kathaai en Conger.

Alleen vissen boven 50 Cm. Tellen mee, er worden dan punten gegeven vanaf 50 Cm t/m 70 Cm. Boven 70 CM is dat punten aantal 3x het punten aantal van de vissen van 50 t/m 70 cm.

Ook hier is weer een verschil van wat voor vis het is met de punten.

Bij EFSA word er gevist op %, dus de winnaar aan boord van elke boot krijgt 100 % en de nummer 2 aan boord krijgt dan het aantal % van zijn vangst.

Een voorbeeld: no 1 aan boord heeft 204 Pnt. En de nummer 2 aan boord heeft 186 Pnt.

Dan is de uitkomst 186 : 204 = 91,176 %.

de Nummer 3 aan boord heeft 153 Pnt aan vis, dan is dat 153 : 204 = 75 %.

En zo word de hele boot berekend. Hoe dichter je met je punten bij de winnaar zit hoe hoger je percentage. Dus als je 2e word aan boord kan je met je percentage best nog hoog eindigen in de daguitslag over alle boten. Als je zo elke dag vist kan je na 4 dagen wedstrijd nog hoog eindigen in het eindklassement. Je hoeft altijd geen bootwinnaar te zijn om goed te eindigen.

Hiermee een klein beeld over de puntenscore bij EFSA aangelegenheden en wedstrijden.

 

Trainingsdag Vrijdag en Zaterdag:

Op Vrijdag van te voren werd er gevist met Pat Condon door 8 mensen van Efsa Nederland.

Op Zaterdag werd er gevist door 3 leden van ons, samen met het Franse Team.

Op de boot mochten n.l. maar 8 vissers en daarom werd het verdeeld en gezien de Fransen met 5 waren kwam dit goed uit, ook wat betreft de kosten.

We visten buiten op zee en gebruikten hetzelfde aas wat we tijdens het kampioenschap zouden krijgen n.l. 4 diepvries makrelen en 2 bakjes zagers van elk 15 stuks.

Voor in de baai werd er natuurlijk eerst op verse Makreel gevist om ook mee te vissen, de gevangen makrelen werden na dat vissen verdeeld onder de mensen aan boord, dat aantal lag meestal op 6 a' 7 stuks per persoon. De Makreel die tijdens de wedstrijd gevangen werd mocht ook gebruikt worden voor persoonlijk aas.

Tijdens de wedstrijden mocht er geen aas worden doorgegeven aan iemand anders aan boord mocht je zonder aas vallen van een bepaald soort aas zoals b.v. Zagers, dit is zoals de reglementen het aangeven.

Het was in ieder geval nuttig om daar een keer proef te vissen, want elk gebied is weer anders en soms onder totaal andere omstandigheden.

 

Zondag Openingsceremonie:

Zondagmiddag was de openingsceremonie, maar door de slechte weersomstandigheden werd dit in het Commodore Hotel afgewerkt en wel in de grote zaal van het hotel.

Ieder land kwam daarbij in volgorde naar binnen lopen en natuurlijk het bord met de naam van het land daarop. Arjan Stelwage droeg de vlag binnen van het Nederlandse team.

In totaal waren er 108 deelnemers uit 16 verschillende landen.

Nederland was vertegenwoordigd door :

Joop Schik, Ernest Ripson, Gerrit Koster, Joop Schik en Wil Franken ( A- Team )

Marcel van Kolfschoten, Bob van Kolfschoten, Wouter van As, Jos Veelenturf en Berend Ravenstein ( B- Team ) verder, Paulus van de Berk, Frans van Oss, Henk Barten, Peter Lobs en Jos van Ree.

Na de openingsceremonie was er een receptie, wat zeer goed was verzorgd door de Ierse organisatie van EFSA. Verder was er nog een gezellig samenzijn.

 

 

Maandag 1e wedstrijddag:

Zonnig weer en een zwak windje uit het Zuid- Westen, ideaal om buiten op zee te vissen.

Er werd behoorlijk vis gevangen op de boten en de verscheidenheid was enorm.

Alle gevangen vis moest 25 CM. Zijn om mee te tellen voor het klassement ongeacht welke vis het was. Er mocht  gevist worden met 2 haken wat volgens het reglement van EFSA is.

Het was de bedoeling om op zee voornamelijk te driften tijdens het vissen en als de stroming er uit ging gingen de boten voor anker om te vissen op Conger en Leng.

Maar er waren ook boten bij die de hele periode van 6 uur driften , maar die lagen op het zand te vissen en probeerden op andere vissoorten.

Iedere boot was daar vrij in en de meeste stemmen aan boord gelden wat ze gingen doen.

Ernest Ripson wist die dag op zijn boot te winnen.

Na dag 1 stond het A-Team op een 4e plaats in het klassement.

 

Dinsdag 2e wedstrijddag:

Het weer was weer voortreffelijk en ideaal om weer buiten te vissen.

Weer waren de vangsten zeer goed, en de verscheidenheid aan vis was weer zeer groot.

Joop Schik wist ditmaal op zijn boot te winnen en met het team gingen we die dag een plaatsje stijgen van plaats 4 naar plaats 3 in het landen klassement.

Ierland stond toen op 1 en Engeland stond op 2. We konden daar gewoon weg niet aan vanwege de omstandigheden waar die mensen een heel jaar in vissen, maar we waren met plaats 3 zeer tevreden op dat moment.

 

Woensdag 3e wedstrijddag:

Het weer was totaal omgeslagen met een windkracht 6 vanuit het Zuiden die dan ook recht in de Corkbaai stond. en met bakken regen uit de hemel.

Dus werd er binnen gevist en dat was dan ook voornamelijk veel kleine vis zoals Schar en Wijting met een enkel Hondshaaitje en wat Poontjes.

Veel van die vis was zelfs nog te klein, want de vis moest binnen in de baai 20 CM. Zijn voor de puntentelling. Dit was aangepast buiten 25 CM. en binnen 20 CM. Dit was volgens het wedstrijdreglement.

Een boot  ging nog wat verder naar binnen liggen en die vingen op 2 uur tijd 70 Stekelroggen.

Gerrit Koster had die dag op die boot 9 stuks, de winnaar aan boord had er 13.

De boot waar Ernest Ripson op zat ging ook wat verder de haven in liggen en die ving 2 zeer grote Palingen die met de rivier naar de baai waren gezwommen.

Ernest bleek achteraf op de prijsuitreiking hier de prijs mee te hebben gehaald van de meest zeldzame vis die op de Corkbaai wordt gevangen.

Ernest Ripson en Joop Schik werden die dag op hun boot winnaar en met het team zaten de anderen ook hoog met hun percentages en bleven die dag op een 3e plaats staan.

De Fransen waren wel tot op 3 procentjes genaderd van ons en we voelden hun hete adem in onze nekken. Engeland had ook zeer sterk gevist die dag en gingen van plaats 2 naar plaats 1.

 

Donderdag 4e wedstrijddag:

Het weer was behoorlijk goed en de regen was over getrokken en de wind was gaan liggen.  Later op de dag zou hij weer wat aantrekken, en achteraf bleek dat we de gehele wedstrijddag toch buiten hebben kunnen afwerken. De laatste 2 uur van de wedstrijd liepen de golven wel weer hoog op ( 3 /3,5 Mtr. ), maar de zeer goede boten die de organisatie gecontracteerd had voor dat evenement konden dit goed aan.

Op het einde van de wedstrijddag  bleek dat we toch een paar steekjes hadden laten vallen met het A-Team en niet goed gevist hadden. De Fransen die op onze hielen zaten hadden wel zeer goed gevist en ook de Noren hadden die laatste dag hun beste beentje voor gezet.

We gingen in het algemeen klassement van plaats 3 naar plaats 5.

Achteraf konden we eigenlijk nog best tevreden zijn gezien de sterke bezetting van het Schotse team, het Ierse B-Team en de twee Zuid Afrikaanse teams die heel goed wisten waar ze mee bezig waren en waar zeer goede vissers tussen zaten.

 

Vrijdag Lichte lijnendag:

Deze dag is een wedstrijd op zich.  Iedereen vist met dezelfde nylon die door de organisatie is verstrekt en heeft een trekkracht van 6,00 Kg en iedereen krijgt een spoel van 500 Mtr.

Men mag een voorslag erop zetten, maar de lengte  vanaf de knoop van de voorslag tot aan de punt van de haak, mag het geheel niet langer zijn dan 6,50 Mtr.

Er word met de lichte lijnendag gevist met slechts 1 haak.

Het  was die dag slecht weer met een krachtige Zuidenwind, windkracht 6.

In de morgen was het nog redelijk, maar eenmaal buiten op zee kregen de boten opdracht om terug te keren naar de Corkbaai en daar voor anker te gaan.

Want als er binnen in de Corkbaai gevist wordt, is het verplicht om voor anker te gaan i.v.m. De scheepvaart die daar behoorlijk druk kan zijn op sommige dagen ( Cruiseschepen en olietankers ).

De boten zochten het wat verder in de baai, daar waar de Woensdag die ene boot veel Roggen had gevangen.

Er waren die dag boten bij die behoorlijk Roggen hadden gevangen, maar ook wat Hondshaaitjes en enkele Congers.

De winnaar had die dag 14 Roggen en kwam van Gibraltar.

Ernest Ripson en Jos Veelenturf wisten op hun boot te winnen.

Later bleek dat we die dag behoorlijk goed uit de verf waren gekomen en dat bleek later op de prijsuitreiking en sluitingsceremonie die zelfde avond.

 

Prijsuitreiking en sluitingsceremonie:

Om 19.30 uur begonnen we aan het sluitingsbanket en ik moet zeggen dat dat voortreffelijk was en goed georganiseerd en dit was vele malen beter dan in 2014 in Weymouth.  Het hotel daar kon het niet aan  met zijn organisatie, maar het Commodore Hotel in Cobh leverde hier een voortreffelijk stukje werk af.

Na het banket werden de prijzen uitgereikt in de diverse klassen, zoals het landenklassement,de 4 mans teams, de 2 mans teams, dames, Seniors en jeugd.

We hadden met onze Nederlandse deelnemers toch nog behoorlijk succes wat later bleek.

Bij de lichte lijnendag wisten bij de 2 mans teams, Ernest Ripson en Joop Schik te winnen en  de 3e plaats was weggelegd voor Wouter van As en Jos Veelenturf.

Jos Veelenturf en Wouter van As werden 2e en 3e bij de 65+ op de lichte lijnendag.

Bij de uitslag van de 4 wedstrijddagen was Wil Franken 3e bij de 65+.

Joop Schik was in het algemeen klassement 12e , Ernest Ripson 20e , Wil Franken 28e,    Frans van Oss 29e, Gerrit Koster 52e,Arjan Stelwage 60e.                                                  De overige Nederlanders kwamen zaten tussen plaats 61 en 108.      

Het E.K. werd gewonnen door de bekende in Duitsland geboren Ier, Heiko Dreyer.

Op de 2e plaats kwam Petter Skudal van Noorwegen en de 3e plaats was voor Dan Lynch van Ierland.

Bij de off. Landenteams was het: 1, Engeland A- 2, Ierland A- 3, Frankrijk- 4, Noorwegen

5, Nederland A en Nederland B was 12e.

 

Nederlands Kampioenschap Buitenlandse wateren ,

Natuurlijk kwam nu de prijsuitreiking aan bod waar het om te doen was bij de Nederlandse deelnemers en wel van het ingebouwde kampioenschap Buitenlandse wateren.

Bij het wedstrijdverloop van de eerste 4 wedstrijddagen was het Joop Schik die de Gouden speld in ontvangst mocht nemen, gevolgd door Ernest Ripson met het Zilver en Wil Franken met het Brons die daar Frans van Oss met 1 plaatsje voor bleef.

Bij de lichte lijnen ging het goud naar Ernest Ripson, het Zilver naar Jos Veelenturf en het brons naar Joop Schik.

Voor de landenteams was er deze dag geen uitslag, dit was alleen individuele wedstrijd en 2 mans-teams.

 

Algemene conclusie van het evenement,

We moeten de Ierse organisatie van Efsa een pluim geven van wat ze daar neer hebben gezet met hun organisatie.

Alles , maar dan ook alles was zeer goed en strak geregeld door die mensen.

Het hotel waar vanuit de organisatie alles regelde was zeer goed, chapeau Commodore Hotel.

Het Bella/Vista hotel vanwaar de manager klaar stond voor de diverse landen die daar ook onderdak hadden.

De boten waren zeer goed met hun vakkundige schippers, het aas en niet te vergeten de Angling Captains die aan boord elke dag hun mannetje stonden om de score aan boord zo goed mogelijk bij te houden.

Al met al een zeer goed kampioenschap waar we nog lang aan kunnen denken en we danken dan ook de Ieren om wat ze neer hebben weten te zetten voor de overige landen die aangesloten zijn bij EFSA.

BEDANKT EFSA IERLAND.

 

Wil Franken

Infoavond Cobh

Deelnemers EC Boot en NKBW 2016,

Wil Franken, Joop Schik en Ernest Ripson zullen voor u op 1 maart 2016 een presentatie houden. Doel om de meest succesvolle vismethodes voor Cobh uit te leggen. Wil heeft ook voor alle deelnemers een infomap gemaakt. Deze zal hij op 1 maart aan u allen uitreiken. Ook zijn er handige vis accessoires bij Wil te koop. Bijvoorbeeld een handig apparaatje waarmee zacht aas op een haak kan worden gezet, zie de foto hieronder. 

Het adres van de bijeenkomst is het bij de meeste van u bekende adres: Muziekcentrum JMC, Jan Lighthartlaan 1 in Dordrecht. de zaal open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur en de afsluiting plm. 22.00 uur. Zou u bij verhindering dit dan uiterlijk 15 februari aan mij laten weten. Uiteraard zijn ook niet deelnemende EFSA-leden van harte welkom, dit zal op onze Website bekend gemaakt worden.

De organisatie in Ierland heeft verzocht om de inschrijfgelden per land collectief over te maken. Onze penningmeester Rene de Bruin is bereid om dit voor ons te doen. Als u zorgt dat de inschrijfkosten uiterlijk 15 maart a.s. op de rekening van EFSA Nederland staat, dan zorgt Rene ervoor dat het totale bedrag in een keer wordt overgemaakt. Het rekeningnummer is: NL12 ABNA 0518211010 t.n.v. EFSA Nederland onder vermelding inschrijfkosten Cobh 2016.

U zult begrijpen dat de kosten van de zaalhuur, het kopieën van de mapjes, aanschaf van de kampioenpins en wat er verder voor de organisatie van NKBW 2016 nodig is aardig kunnen oplopen. In overleg met de overige bestuursleden is besloten om u bovenop de inschrijfkosten die we aan de organisatie in Cobh betalen een bedrag van € 30.00 per persoon te vragen. Zou u dit bedrag samen met de inschrijfkosten aan Rene willen overmaken.

Hoop u allen op 1 maart te zien.

Met vriendelijke sportgroeten,

Frans van Oss, 06-33150610.

NK buitenlandse Wateren Cobh 2016

2 december 2015, door Henk Barten:

Inmiddels zijn er 13 Nederlandse deelnemers ingeschreven voor het EC bootvissen in Cobh (Ierland, 16 t/m 23 september 2016).

Daardoor (10 deelnemers, of meer) wordt ook het Nederlands Kampioenschap Buitenlandse Wateren vervist.

De brochure met nadere informatie en het inschrijfformulier kan toegestuurd worden. Accommodatie moet mogelijk zijn. We hebben tot eind Januari opties op twee 2p kamers in het centrale Commodore hotel; er zijn uitstekende andere mogelijkheden. De inschrijving staat open tot 1 April 2016.

 

Henk Barten

 

Woord van de voorzitter:

 

Beste Sportvisvrienden,

De laatste jaren hebben wij  om verschillende redenen het Kampioenschap Buitenlandse Wateren niet kunnen organiseren. Het bestuur vindt dit erg jammer en wil deze trend doorbreken.   In 2016 wordt het NKBW ingebouwd in het E.C. , met als bestemming het bij veel van onze leden bekende Cobh  in Ierland. Een plaats waar onder alle omstandigheden goed gevist en gevangen kan worden. 

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering zijn de leden opgeroepen om met suggesties te komen. Wil Franken heeft deze oproep zeer ter harte genomen en heeft een goed uitgebreid verhaal over de mogelijkheden in Cobh op papier gezet. U vindt deze als bijlage. Wil schrijft over vismethodes, accommodatie en de beste manier om er te komen.

 Berend Ravestein heeft toegezegd om een en ander te willen coördineren  en  Henk Barten zal proberen om een aantal kamers als voorboeking in het Commodore Hotel te regelen.  U dient zelf wel hotel en vervoer te boeken. Zoals u in de tekst van Wil kunt lezen bedragen de kosten van deelname, hotelkosten en transfers plm.   €  1200.00 per persoon  als u reist met twee personen. Tarieven op basis van kosten 2015.

Het bestuur  is er van overtuigd, dat wij het basis aantal van minimaal 10 Nederlandse deelnemers zullen halen.  Berend zal inventariseren wie een plaatst in de auto over heeft,  of als u zelf niet kunt/wilt rijden. Wij verzoeken u als u in 2016 aan de kampioenschappen gaat deelnemen nu reeds het inschrijfformulier ingevuld (in ieder geval voor 1 september 2015) naar Berend Ravestein te mailen,: bcravestein58@gmail.com of via de post: B.C. Ravestein, Karel Doormanlaan 7, 2712 JA Zoetermeer te sturen. Op de website van EFSA Nederland zullen wij de ontwikkelingen en het aantal inschrijvingen regelmatig bijwerken. We zien graag dat het gaat lukken om weer een NKBW te kunnen houden.

Uw voorzitter, Frans van Oss.

 

 

Cobh, Ierland

Hieronder een beknopte beschrijving van het EC/NKBW. De volledige informatie, inclusief inschrijfformulier is op 19 mei 2015 per seperate email aan de leden verzonden.

 

 

European Boat  & Line Championships  en  Nederlands Kampioenschap Buitenlandse Wateren. Bestemming Cobh Ierland van 16 t/m 23 september 2016.

 

Voor het EFSA Europees kampioenschap bootvissen 2016 is het plaatsje Cobh gekozen, in Zuid-Ierland. Cobh ligt aan de Cork-Bay, dit is de 2e grootste natuurlijke haven van de wereld. Waar ooit de Titanic vertrok voor zijn oversteek naar Amerika.

In Cobh zelf is er van alles te beleven en de 2e grootste stad van Ierland, Cork ligt slecht op enkele kilometers afstand van Cobh, wat natuurlijk aantrekkelijk is voor de meereizende dames.

In Cobh wordt elk jaar het Cobh bootfestival georganiseerd; dit jaar weer voor 48ste keer. Dus in Cobh weten ze wat organiseren is. En in het verleden is daar al vaker het Europees Kampioenschap van EFSA gehouden.

Aan het Europees Kampioenschap bootvissen doen gebruikelijk tussen de 130 en 150 deelnemers mee soms uit wel 14 landen. De boten zijn allemaal van uitstekende kwaliteit; er wordt met 8 – 10 personen op een boot gevist.

Normaal wordt op open zee gevist, buiten de natuurlijke baai. Maar als het weer het niet toelaat daar te vissen, dan kan er altijd in de baai worden gevist. Daar kan ook goed vis gevangen worden en er zijn vele soorten.

 

Er wordt 5 dagen gevist, 4 dagen voor de competitie en 1 dag lichte lijnen.

Het programma ziet er volgt uit:

Zaterdag    17 September: registratie deelnemers en Algemene Ledenvergadering landen.

Zondag      18 September: registratie en openingsceremonie

Maandag    19 September:  1e visdag competitie

Dinsdag     20 September:  2e visdag competitie

Woensdag  21 September:  3e visdag competitie

Donderdag 22 September:  4e visdag competitie

Vrijdag      23 September:   lichte lijnen dag

Vrijdag      23 September:   prijsuitreiking en Festivalbanket.

Zaterdag   24 September:   Deelnemers terug naar huis.

 

Op de 4 competitiedagen is het vrij vissen, dwz met materiaal naar eigen inzicht. En volgens EFSA gebruik wordt de competitie vervist met 2 haken. Voor de lichte lijnen dag wordt er aan iedereen hetzelfde monofiel nylon verstrekt, waarmee dan gevist moet worden.

Zie het Wedstrijdreglement.

 

 

* Zie voor laatste details en kosten in de Officiële Programma Brochure